Over mijzelf

 

Na jarenlange ervaring in het kerkelijk jeugdwerk als vrijwilliger in de oecumenische geloofgemeenschap De Drie Ranken te Apeldoorn, besloot ik 2008 theologie gaan studeren aan de Fontys Hogeschool. Afgestudeerd als docent Levensbeschouwing ben ik begonnen als  freelance jeugdwerker en werk ik op basisscholen en de katholieke en protestantse kerk. Daarbij werk ik als GVO (rk) GVO docent op een openbare school en schrijf ik voor de website kinderwoorddienst.nl van Adveniat. Bij de Godly-Play vereniging heb ik in 2013 een verteltraining gedaan. Ik ben gecertificeerd verteller van deze verhalen. In maart 2018 heb ik de basiscursus "verhalen vertellen" gedaan bij de Vertelacademie en volg ik daar de meerjarige Leerroute " vertellen voor kinderen van 4-14 jaar".

Het zoeken naar manieren die kinderen en jongeren helpen, uitdaagt en voedt in hun spirituele zoektocht is voor mij de uitdaging. Kinderen en jongeren hebben van nature een gevoeligheid om spiritualiteit en mysterie te ervaren. Wat ik boeiend vind is hen taal en begrip aan te reiken zodat zij uitdrukking kunnen geven aan hun ervaringen. Het (bijbel)verhaal is daarbij de spil. Van hieruit mag gefilosofeerd worden. Hoe meer diversiteit, hoe boeiender!.

Talenten die mij kenmerken zijn: communicatief sterk, goed in staat mensen in beweging te krijgen, sterk verantwoordelijkheidsgevoel, resultaat- en doelgerichtheid, analytisch en gericht op aanbrengen van structuur, creatief in het bedenken van mogelijkheden, besluitvaardig en teamwerker.